Skip to content

Brænd straks min bog!

Hvis du er gået i gang med en af mine romaner og ikke kan lide den, vil jeg bede dig straks hente den på din reol og smide den i skraldespanden. Eller læg den under et bord der vipper, brug den som bordskåner, optænding, toiletpapir, smid den ud af vinduet eller lav en Paludan og fut den af i din Weber.
Hvad end du gør, skal du ikke læse den færdig!
Der er alt for mange, der læser bøger, de ikke bryder sig om. Fordi nu er de begyndt, og deres indre skolemester prædiker, at ordentlige mennesker ikke springer fra en bog i utide. Alt for mange læser klassikere, de ikke bryder sig om, fordi deres eget overjeg, kultursnobbede forældre eller selvfede venner forventer det.
Personligt slæbte jeg mig igennem Kongens fald, fordi den er udråbt af Gud ved hvem som ”århundredes bedste danske bog,” selvom den har et plot, der vil i flere retninger end en vejrhane i orkan.
Derfor vil jeg have, at du straks går til din bogreol og flår alle de skidne bøger ud, der har samlet sig som ukrudt over årene. Du ved godt, hvilke bøger det ville lette dit hjerte at komme af med.
Det er alle dem, som du ”bør” læse. Dem hvor du ikke mærker en lille snurren i maven, når du trækker dem ud af reolen. Dem der ikke dufter af forventningens læseglæde, men stinker af pligt. Dem du fortæller dig selv, at du først skal læse, før du kan kaste dig over den lækre romantiske roman, fede science fiction fortælling eller samling af erotiske historier, som du egentligt helst vil læse, hvis du tillader dig at pølse på dine egne og andres støvede forventninger.

Få “Bogslugerens guide til det gode læseliv” på email ganske gratis.

Den lille guide til mere læseglæde indeholder:
*Få læst mere i hverdagen
*Hjælp dit barn til at læse mere
*Få styr på bogsamlingen
Samtidig får du fremover det bedste fra Bogslugerens blog, og du kan altid melde dig fra igen.


Published inLæseglæde

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *