Skip to content

Datahelten

Datahelten er en højaktuel spændingsroman, om hvordan vi kommer i klemme, når IT-giganterne slås om vores opmærksomhed i den globale datakrig.

Fem ud af fem mulige stjerner fra Bogrummet.dk
“Hvis man som læser i sin tid syntes at overvågningssamfundet, som det beskrives i 1984 af George Orwell, var skræmmende, så kan man godt forberede sig på at verden af i dag er lige så skræmmende om ikke mere, når man læser Benjamin Lamberths debutroman Datahelten.”

Fem ud af seks mulige stjerner fra Cats, books and coffee
“… en kraftig øjenåbner for de mennesker, der endnu ikke har tænkt over it-giganternes manglende etik. Datahelten er skræmmende og meget tankevækkende læsning, der sætter fokus på et emne der berører alle.”

Seks ud af seks mulige stjerner fra Katrines bogreol.
“Datahelten er Benjamins skønlitterære debut, og hvilken debut! Der er spænding fra første side, og den holder til sidste.”

TV2 Øst om Datahelten

Uddrag af bogen:
– Vi gjorde mere. Vi crashede appen. Vi udvalgte nogle hundredetusinder brugere og stak dem en opdatering, der fik deres app til at gå ned. Den blev totalt ubrugelig.
– Kendte man til det eksperiment hele vejen op i systemet? Til Zuckerberg?
Kims øjne flakkede.
– Det kan jeg ikke oplyse, det er også sagen uvedkommende. Vi crashede deres app og fulgte deres brugerkonti tæt.
– Og hvad skete der?
– Ingenting.
– Ingenting?
– Absolut ingenting. Vi havde samme antal logins fra brugerne. De fandt sig bare i det. De loggede ind fra computere eller fra mobilens browser. Vi havde gjort det så besværligt for dem at komme på netværket, som vi kunne, men de blev ved med at vende tilbage. Vi opretholdt eksperimentet længe, fordi vi mente, det måtte være et spørgsmål om tid, før besværet overgik fordelene ved at være på, men det skete aldrig. Den dag indså jeg, at vi havde skabt en bærbar dopaminautomat.

Kommentarer fra testlæser

“Pyha, en hæsblæsende pageturner. Og nøj, der er til meget godt stof både ift. debatter og analyse. Jeg fornemmer en del omtale, hvis den her kommer ud hurtigt.”

“Det holder en til ilden, at man lige skal se, hvordan det hænger sammen ved at læse næste kapitel…og så næste…og så næste.”

Om Datahelten

Hvad gør en far, når hans datter presses ud i psykisk sygdom af sociale medier?
Peter Sørensen gør det eneste, han kan. Han går til analogt modangreb.
Hans ekskone og kollega følger hans hærgen i et desperat forsøg på at stoppe den syge Peter i at gøre yderligere skade på sig selv og andre.
Det bliver en lang og skæbnesvanger nat, hvor de tvinges til at tage deres liv op til genovervejelse. En nat hvor de – og læserne – må spørge sig selv, hvem der er syg i en verden domineret af data.

“Virksomheder der lever af at opsnappe og videresælge information blev før i tiden kaldt overvågningsfirmaer. Det er en kraftpræstation, at de nu kaldes sociale medier.”

Datahelten er en højaktuel og tankevækkende fortælling, der skildrer, hvordan mennesker umærkeligt forandres og kommer i klemme i de sociale IT- giganters globale datakrig.

Denne bog giver stemme til de hundredetusinder, der føler sig manipuleret, bestjålet, ydmyget eller overvåget af sociale medier. Den sætter ord på vores magtesløshed overfor it-giganterne og fornemmelsen af, at nærværet forsvinder i en skærm. Den er ikke en ensidig kritik af sociale medier, men læseren efterlades med en fornemmelse af at kunne sætte ord på de frustrationer, vi har trængt til at tage fat på længe.

Datahelten udgives som bog den 31. maj 2019 og sidenhen som e-bog og lydbog

Nyheder om mine udgivelser 4 gange om året