Skip to content

Foredrag og debat om romanen Datahelten og dataetik på Holbæk bibliotek

Foredrag og debat om romanen Datahelten og dataetik på Holbæk bibliotek

Onsdag den 28. august 2019 kl. 19.00-20.30

“Vi er alle gidsler i den globale datakrig”. Mød Benjamin Lamberth i samtale om sin debutroman ”Datahelten”.

Om ”Datahelten”
Hvad gør en far, når hans datter kommer under angreb på internettet? Peter gør det eneste, han kan. Han går til analogt modangreb.
I kølvandet på hans hærgen møder vi de mennesker, der lever af den globale datakrig. Det bliver en skæbnesvanger nat, og læseren må snart spørge sig selv, hvad prisen er for at leve i en verden domineret af data.
Dataheltener en højaktuel thriller, der lader sine karakterer løbe linen ud som forsøgskaniner i et verdensomspændende psykologisk eksperiment. Nøglen ligger i IT-gudernes algoritmer – vor tids bedst bevogtede hemmelighed.

Om forfatteren
Benjamin Lamberth er vokset op på øen Saltholm i petroleumslampens skær, som den ene af blot to fastboende familier. Benjamin udtaler ”Når vinden hylede over det golde landskab, isen afskar os fra fastlandet i månedsvis og der skulle spares på diselgeneratorens brændstof, fordybede vi os i bøgernes magi. Den tid skabte min kærlighed til den tankevækkende fortælling, som sidenhen har ført mig til at skrive romaner”.

Efter præsentation læser Benjamin Lamberth højt fra romanen og diskuterer temaet med Birgitte Haag Jespersen. Birgitte arbejder til dagligt med blandt andet datasikkerhed og de algoritmer der for eksempel er med til at styre bibliotekets materialevalg.

Arrangementet er gratis, men der skal bookes billet her: https://api.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=gxhur33z88

Published inUncategorized