Skip to content

Og prisen for bedste fiktive person går til…

I romaner støder jeg engang imellem på personer, der er så spændende, originale og farverige, at de kan mærkes helt ind under huden. Personer jeg ville ønske, jeg selv havde skrevet. Når man nu uddeler priser til de bedste skuespillere i filmens verden, så syntes jeg også, man burde hylde de bedste fiktive personer for deres store bidrag til de fortællinger, vi elsker. Hvis jeg sad i juryen, ville jeg nominere følgende fiktive personer for en fantastisk mindeværdig præstation:

  • Topsy fra “De uanstændige” af Leif Panduro
  • Robotten fra “Genesis” af Bernard Beckett
  • Landmanden fra “Den danske borgerkrig 2018-24” af Kaspar Colling Nielsen
  • Dobby fra “Harry Potter 2” af Joanne K. Rowling
  • Den lamme Noirtier fra “Greven af Monte Cristo” af Alexandre Dumas
  • Baron Vladimir Harkonnen fra “Dune” af Frank Herbert

    Og prisen for bedste fiktive person går til…puha, jeg ville ikke ane det. De er herlige allesammen!
Published inRomaner