Skip to content

Dæmring

Uddrag af bogen:

”Den dag tog Myrkurpolis den første bid af min sjæl, og den er aldrig holdt op med at tygge.
Den åd mig med hud og hår, knuste mig mellem jernkæber og spyttede mig ud i dens svinske rendestene, hvor jeg har ligget døende lige siden.
Havde jeg vidst, hvilke smerter jeg skulle igennem, var jeg vandret bort mod den søde brise, der blæser drømme og håb ind over de dystre bymure. Men Myrkurpolis er en besnærende elsker, der misbruger dig, til du dør. Dengang troede jeg endnu på det håb om fred, min far havde foræret mig, inden han selv blev kvalt og fortæret af de sorte gader.”

“Lamberths sprog er levende, og han er ikke bleg for at bruge billeder, som fængsler læseren. Dæmring er en glimrende og velskrevet fantasyroman, der er mørk og dyster. Jeg var fanget allerede efter ganske få sider. Læs den – hvis du altså ikke er sart. “
– Bogblogger.dk

Hovedpersonen Ghalia

Om Dæmring

»Hvilke metoder må man bruge i Dæmringens sag? Jeg mener, hvilke ofre er rimelige?«
»Én generation.«

Hver dag er en kamp for overlevelse i håbløshedens by, der strækker sig op ad vulkanen som et smitsomt udslæt. Alligevel påtager Ghalia sig det farlige hverv som lovens håndhæver. Hun kæmper forgæves for at lægge en dæmper på stridigheder mellem forskellige folkeslag. Pludselig får hun magt til at samle byen om en ny, fælles kultur. Men Ghalia kommer i tvivl, for freden er grusomt dyr.

Dæmring er en dyster fortælling, der kredser om radikalisering, kulturkamp og drømmen om den ideelle verdensborger.

Nyheder om mine udgivelser 4 gange om året