Skip to content

Foredrag

En rejse gennem den digitale slagmark

“Benjamin lagde med udgangspunkt i sin thriller ”Datahelten” meget fint op til debat om datasikkerhed, brug af sociale medier, algoritmers store betydning og risikoen for et overvågningssamfund ved et arrangement på Holbæk Bibliotek. Han beskrev med stort overblik de mange dilemmaer, vi står i som borgere, og betydningen af vores personlige valg.
Det blev en rigtig god aften, hvor tilhørerne bidrog aktivt til en væsentlig diskussion og jeg er sikker på at alle gik lidt klogere hjem med meget at tænke over. 
Jeg kan på det varmeste anbefale andre at invitere Benjamin Lamberth på besøg.”

 
– Birgitte Haag Jespersen, Holbæk Bibliotekerne

Et tankevækkende foredrag om de sociale mediers skyggesider.

Kom med på en tur gennem den globale digitale slagmark, hvor IT-giganterne slås om vores opmærksomhed og information med alle midler med grusomme konsekvenser for almindelige mennesker, der kommer i klemme i datakrigen.
Foredraget kredser om, hvordan vi bliver overvåget, bestjålet og manipuleret på sociale medier og giver inspiration til en større bevidsthed om vores tilstedeværelse online.
Det giver stof til eftertanke om, hvorvidt det er os, der bruger sociale medier eller det er de sociale medier, der bruger os.

Varighed: ca. 1 time. + tid til spørgsmål
Pris: 2.000 kr.

”Vi har haft besøg af Benjamin, som veloplagt fortalte om sin bog Datahelten – uden at spoile handlingen, vel at mærke.
Han er meget aktuel med sin analyse af den måde vi påvirkes af data og sociale medier – både bevidst og ubevidst.
Med stor indsigt fortæller han om hvor meget indflydelse og indvirkning vores omgang med sociale medier og nettet har på vores liv, vores evne til at involvere os socialt, og vores evne til at fordybe os.
Han leverer et tankevækkende foredrag, som giver lyst til at vide mere og ikke mindst læse romanen Datahelten, om en fars analoge modstand mod giganterne.”

– Bibliotekar Anette Rasmussen, Odsherred Bibliotek

Send forespørgsel om foredrag: