Skip to content

Læserne mener…

Læserne mener…

  positive review  Datahelten er en utrolig god bog! Den er fangende fra de første sider, og har et interessant, men skræmmende budskab, som er meget aktuelt mht. SoMe kulturen. Så hvis man mangler en god bog, som både er spændende, letlæselig, og samtidig får ens tanker igang om de sociale medier, vil jeg helt klart anbefale datahelten🤩

  Rasmine Knudsen Avatar Rasmine Knudsen
  30. juli 2019

  Datahelten: Datahelten er skræmmende og meget tankevækkende læsning, der sætter fokus på et emne der berører alle. Mere og mere af vores tid tilbringes bag en skærm, om det så er for at se en film eller købe varer. Og i disse processer efterlader vi alle spor – spor, der kan bruges til at tilpasse vores brugeroplevelse præcis til os – eller misbruges til at fastholde os i et teknologisk misbrug. Vi lever i en tid, hvor flere og flere rammes af stress og depressioner. Hvor flere og flere bøger udgives om mindfulness, teknologiske detox-kure og det at hoppe af hamsterhjulet. En tid, hvor de færreste af os kan tage til koncert eller på ferie uden at dele oplevelsen på diverse platforme. Mange af os er selv opmærksomme på, at vi tilbringer for meget tid på nettet – men hvor mange af os tænker på de spor vi efterlader os? I vores søgen efter underholdning, fællesskab og likes, så glemmer vi at holde fokus på hvor langt firmaer er villige til at gå for at holde på vores opmærksomhed. Først kaldte vi dem spioner, så kaldte vi det overvågning, men i dag kalder vi det bare sociale medier – og i dag afgiver vi mest private informationer uden omtanke. I et letlæseligt sprog og med en fascinerende karakter, har Benjamin skabt en bog, der ikke er en kritisk stillingtagen til de sociale medier og vores tidsforbrug, men mere en italesættelse af de frustrationer om anvendelse af data, der mere og mere vinder indpas i befolkningen – og måske en kraftig øjenåbner for de mennesker, der endnu ikke har tænkt over it-giganternes manglende etik.

  Lotte Eskildsen Avatar Lotte Eskildsen
  17. januar 2022

  Tabernes Atlantis prøver kræfter med den moderne mands kamp om at finde sig selv i et samfund, hvor det at være mand, i en klassisk forstand, ikke længere er hverken frugtbart eller legitimt. Den er velskrevet og rammer ind i mange af de kriser, som jeg i mit arbejdsliv oplever, at mange mænd slås med. Den går dybt ind i smerten, selvbedraget og angsten, som alt for mange mænd slås med. Og den gør det i en smuk og barsk forening med beskrivelser af Saltholm, som vi allesammen har fløjet over eller kørt forbi, uden at ane noget som helst om. Jeg læste bogen på en dag, da jeg simpelthen ikke kunne slippe den.

  Anders Skaanning Andersen Avatar Anders Skaanning Andersen
  29. juni 2022

  God lokal forfatter. Man bliver draget med ind i fortællingerne. Gode og relevante emner. Datahelten er læst her i sommers og glæder mig til at læse den næste bog fra Benjamin .

  Lena Ankir Avatar Lena Ankir
  17. januar 2022

  Tabernes Atlantis er en rigtig 'page turner'. På under et døgn havde jeg slugt den med hud og hår. Den er vedkommende, går lige i hjertet og vil helt sikkert lagres på min litterære 'Værd at anbefale'-liste. Skynd dig at læs den! Du vil IKKE fortryde det!

  Dorthe Na'skouw FireFort Avatar Dorthe Na'skouw FireFort
  23. februar 2022

  Saltholmen frøs til is i mine årer, tak Benjamin Lamberth, sikken en rejse.

  Karl-Otto Sandvik Avatar Karl-Otto Sandvik
  17. januar 2022

  positive review  Fantastisk dygtig forfatter og foredragsholder, hans oplæg om datakrigen er gennemarbejdet og tankevækkende, og med Dæmring slår han hovedet på sømmet med et dystopisk univers, der spejler mange af virkelighedens konflikter.

  Estrid Dyekjær Avatar Estrid Dyekjær
  10. januar 2020

  positive review  Datahelten af Benjamin Lamberth. Føler du dig overvåget på de sociale medier? Så vil denne bog nok forstærke den følelse 😉 Den sætter i hvert fald nogle tanker i gang, om hvordan og hvor meget vi sætter ”spor” når vi bl.a. zapper rundt på nettet. Datahelten er spændende og overraskende, en rigtig god og let læselig debutbog.

  Lone Athanasakis Avatar Lone Athanasakis
  14. oktober 2019